Zoek in 2738 bedrijven naar de opzegprocedure voor abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen & nieuwsbrieven.

Google LLC

Hoofdkantoor
Telefoon
-
E-mail
-
toegevoegd: 2018-06-01 07:44:33 , gewijzigd: 2019-08-27 22:40:39

Bedrijfsinformatie Google LLC

Google LLC is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd.

Google laten opzeggen

  • Kan i-Finish jou helpen met het opzeggen van on- en offline abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen, klantenkaarten of nieuwsbrieven?
  • Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van i-Finish om (eerst) belangrijke of dierbare informatie veilig te stellen?
  • Zijn er vragen over speciale procedures of zoek je (juridische) ondersteuning bij buitenlandse bedrijven?

Zelf Google opzeggen

Google heeft een centrale pagina in het leven geroepen waar al je beveiligings- en privacy-instellingen voor Google-diensten zijn samengebracht en beheerd kunnen worden. Deze dienst heet ‘My Account’ en is hier te vinden. 

Iemand anders aanwijzen
Google biedt met deze dienst de mogelijkheid om een vertrouwde beheerder aan te wijzen. Deze ‘vertrouwde beheerder’ krijgt de beschikking over door jou aangewezen data bij Google op het moment dat jij daar geen invloed meer op kunt uitoefenen.

Het aanwijzen van een vertrouwde beheerder werkt als volgt:

  • Ga direct naar de pagina ‘Inactiviteitsvoorkeuren’ met deze link.
  • Klik op de link ‘Starten’.
  • Geef je mobiele telefoonnummer in. Dit is een verplicht onderdeel. Als je niet wilt dat Google over jouw telefoonnummer beschikt, kun je geen vertrouwde beheerder opgeven.
  • Je krijgt vervolgens op je telefoonnummer een verificatiecode toegezonden die je moet invoeren.
  • Geef vervolgens eventueel een alternatief e-mailadres van jezelf op, zoals je e-mailadres bij je internetprovider of een zakelijk e-mailadres.
  • Stel daarna een time-out periode in. Deze is minimaal 1 maand en maximaal 18 maanden. Standaard staat deze optie op 1 maand. De time-out periode is de periode dat je niet inlogt op Google.

Daarna kun je tot 10 personen opgeven die, wanneer je langer dan je time-out periode inactief bent geweest, een mail van Google krijgen met de mogelijkheid om gegevens van jou te downloaden. Je kunt aangeven van welke onderdelen zij wel en geen data ter beschikking krijgen. Er zit een belangrijk privacy-aspect aan deze optie. Je moet namelijk ook het telefoonnummer van je vertrouwde contactpersoon opgeven. Als hij/zij die zorgvuldig geheim probeert te houden van Google, dan is dat iets om eerst even met elkaar te bespreken.

Voor de personen die je aanwijst kun je een bericht opstellen om ze in kennis te laten stellen dat Google jouw data beschikbaar stelt op het moment dat jij langer dan je time-outperiode inactief bent. Die mail wordt verzonden als je time-outperiode is verstreken.

Het is ook mogelijk om, als je inactief bent geworden, een standaard antwoordbericht in te stellen op je Gmail-account, met bijvoorbeeld een verwijzing naar contactgegevens van je vertrouwde beheerder(s). Optioneel kun je je hele digitale nalatenschap bij Google laten verwijderen op het moment dat je vertrouwde beheerder jouw data heeft gedownload. ar zelf niet voor, dat vind ik een besluit voor diegenen die daar, als ik er zelf geen invloed meer op heb, mogelijk nog waarde aan hechten.

Tot slot kun je nog aanvinken dat je elke 3 maanden een herinneringsmail wilt krijgen van Google. Dat is zeer aan te raden, want er zijn altijd gegevens die in de loop van de tijd wijzigen. Zoals telefoonnummers van vertrouwde contactpersonen bijvoorbeeld.

Sinds 2019 kan je instellen dat gegevens die Google van jou heeft, automatische worden gewist wanneer ze bijvoorbeeld ouder dan 3 of 18 maanden zijn. Dat kan je hier regelen (in het Engels)

Opzeggen bij overlijden Google LLC

Opzeggen bij overlijden Google LLC

Opvragen van data van een overledene in beheer bij Google (dus ook van YouTube) kan via dit formulier.
Google geeft daarbij wel duidelijk aan dat ze alleen in bepaalde omstandigheden content uit een account kunnen verstrekken in verband met veiligheid en privacy.


i-Finish ziet in hoe lastig het is voor bijvoorbeeld nabestaanden om in een moeilijke tijd een digitale nalatenschap af te handelen. Wij nemen deze zorg graag uit handen. i-Finish helpt on- en offline abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen, klantenkaarten en nieuwsbrieven op een veilige manier op te zeggen zodat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. 

Naar overzicht van bedrijven