Zoek in 2685 bedrijven naar de opzegprocedure voor abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen & nieuwsbrieven.

WhatsApp, Inc.

Hoofdkantoor
Telefoon
-
E-mail
-
toegevoegd: 2018-05-28 09:55:54 , gewijzigd: 2019-06-07 10:21:05

Bedrijfsinformatie WhatsApp, Inc.

WhatsApp (eigendom van Facebook) is een gratis app voor smartphones en computers waarmee je naar andere WhatsApp-gebruikers berichten kunt sturen maar ook kunt bellen. WhatsApp is beveiligd met end-to-end encryptie.

WhatsApp laten opzeggen

 • Kan i-Finish jou helpen met het opzeggen van on- en offline abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen, klantenkaarten of nieuwsbrieven?
 • Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van i-Finish om (eerst) belangrijke of dierbare informatie veilig te stellen?
 • Zijn er vragen over speciale procedures of zoek je (juridische) ondersteuning bij buitenlandse bedrijven?

Zelf WhatsApp opzeggen

WhatsApp is gekoppeld aan een telefoonnummer. Maar wanneer WhatsApp meer dan 45 dagen geen activiteiten meer waarneemt op het bijbehorende telefoonnummer, wordt het account op ‘inactief’ gezet en zal de naam, profielfoto en info van de gebruiker niet meer zichtbaar zijn. Als WhatsApp daarna toch weer opnieuw wordt gebruikt (met het bijbehorende 06-nummer), zal alles weer gewoon zichtbaar worden.
Je kunt wel het 06-nummer opzeggen en als dat nummer daarna door de provider wordt verstrekt aan iemand anders, dan zal de naam, profielfoto en overige info worden verwijderd. Let op! Dan verdwijnen ook de WhatsApp-berichten van jouw eigen telefoon die je mogelijk nog had bewaard met die persoon!

 1. Start WhatsApp 
  Het klinkt tegenstrijdig, maar om WhatsApp te verwijderen zul je het eerst moeten opstarten op de telefoon waarop deze staat geïnstalleerd.

 2. Ga naar instellingen
  Klik rechtboven op het menu-icoon (3 bolletjes) en kies voor Instellingen.

 3. Maak een Backup op Google Drive (Android) of iCloud (iPhone)
  (Check dit artikel voor backup op iPhone. Als je niets wilt bewaren, kun je stap 3 overslaan)

  • Klik op Chats en klik op Chat back-up.
  • Kies als dat nog niet is ingesteld bij Google Drive instellingen bij Back-up maken naar Google Drive voor ‘Alleen wanneer ik op Back-up tik’ en koppel Google Drive.
  • Druk op de groene knop met Back-up. (als je deze backup ooit wilt herstellen, kun je hier lezen hoe. Of hier in geval van iPhone).

 4. Koppel telefoonnummer los

  • Kies bij Instellingen voor ‘Account’
  • Kies voor ‘Mijn account verwijderen’
  • Voer het gekoppelde 06-nummer in.
  • Klik op ‘Mijn account verwijderen’.
  • Geef eventuele reden op en bevestig met nogmaals ‘Mijn account verwijderen’.

 5. Deïnstalleer app
  Vergeet tot slot niet de app te deïnstalleren. Daarna ben je klaar en is je telefoonnummer niet meer gekoppeld met WhatsApp.

TIP!
Via i-Finish kan je jouw WhatsApp-gesprekken bewaren in een 
Whappbook. Zo kun je bijvoorbeeld de chats inclusief datum/tijd, emoticons en foto’s laten vormgeven in een gratis e-book, of tegen een kleine meerprijs als gedrukt boekje thuis ontvangen.

Het is namelijk nog niet zo eenvoudig om ‘losse’ chats en de inhoud daarvan afzonderlijk veilig te stellen.

 • Je kunt chats exporteren maar dan krijg je vaak alleen het tekstuele gedeelte en niet met de opmaak zoals in WhatsApp te zien
 • Je kunt ook een back-up maken, maar die kan je alleen weer terugzetten op een (andere) telefoon en daarmee heb je niet afzonderlijk de foto’s, video’s of audio
 • Je kunt op je telefoon ieder audio, video of fotobestand afzonderlijk opslaan (dat is veel werk)
 • Je kunt ook geselecteerde chats, inclusief inhoud, mailen naar jezelf

Opzeggen bij overlijden WhatsApp, Inc.

Opzeggen bij overlijden WhatsApp, Inc.

Opzeggen van WhatsApp na overlijden is in principe niet nodig. Het account is gekoppeld aan een telefoonnummer. Als WhatsApp meer dan 45 dagen geen activiteiten meer waarneemt op het bijbehorende telefoonnummer, wordt het account op ‘inactief’ gezet en zal de naam, profielfoto en info van de gebruiker niet meer zichtbaar zijn. Wanneer dat WhatsApp-Account weer wordt gebruikt (maar daarvoor moet je dus een telefoon met het originele 06-nummer hebben én kunnen gebruiken), zal alles weer zichtbaar worden.

Let op! Is het 06-nummer ondertussen opgezegd en daarna door de provider verstrekt aan iemand anders, dan zal de naam, profielfoto en overige info worden verwijderd én verdwijnen ook de WhatsApp-berichten van jouw eigen telefoon die je mogelijk nog had bewaard van de overledene!

Meer tips vind je hier: wat te doen met de telefoon van een overledene zoals WhatsApp-gesprekken bewaren in een gratis e-book, of tegen een kleine meerprijs als gedrukt boekje, inclusief datum/tijd, emoticons en foto’s.

i-Finish ziet in hoe lastig het is voor bijvoorbeeld nabestaanden om in een moeilijke tijd een digitale nalatenschap af te handelen. Wij nemen deze zorg graag uit handen. i-Finish helpt on- en offline abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen, klantenkaarten en nieuwsbrieven op een veilige manier op te zeggen zodat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. 

Naar overzicht van bedrijven