Zoek in 3164 bedrijven naar de opzegprocedure voor abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen & nieuwsbrieven.
Online, snel, zonder zorgen en gedoe alles opzeggen.

Facebook / Facebook Inc.

opzeggen
Hoofdkantoor
1 Hacker Way
Menlo Park, CA 94025, Verenigde Staten
Telefoon
-
toegevoegd: 2018-05-28 08:11:35 , gewijzigd: 2021-01-26 18:40:04

Bedrijfsinformatie Facebook Inc.

Facebook is een online, gratis sociaalnetwerksite. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Menlo Park, Californië, Verenigde Staten. Mark Zuckerberg is medeoprichter en algemeen directeur.

Facebook opzeggen

 • Kan i-Finish jou helpen met het opzeggen van on- en offline abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen, klantenkaarten of nieuwsbrieven?
 • Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van i-Finish om (eerst) belangrijke of dierbare informatie veilig te stellen?
 • Zijn er vragen over speciale procedures of zoek je (juridische) ondersteuning bij buitenlandse bedrijven?

Hoe kan ik Facebook opzeggen?

Bij Facebook kun je een account deactiveren, verwijderen of permanent verwijderen. De verschillen staan hieronder.

Deactiveren

 • Je kunt je account weer activeren wanneer je maar wilt.
 • Niemand anders kan je profiel zien
 • Mensen kunnen je tijdlijn niet bekijken en kunnen niet naar je zoeken.
 • Je vrienden kunnen je naam nog steeds in hun vriendenlijst zien. Dit is alleen zichtbaar voor je vrienden en alleen via hun vriendenlijst.
 • Groepsbeheerders kunnen nog wel je berichten en opmerkingen zien, net als je naam.
 • Sommige gegevens kunnen zichtbaar blijven voor anderen (zoals chatberichten die je hebt verzonden).
 • Houd er rekening mee dat je Messenger-account actief blijft als je hiervoor kiest of als je bent aangemeld bij Messenger wanneer je je Facebook-account deactiveert.
 1. Klik in de rechterbovenhoek van een willekeurige Facebook-pagina op Accountinstellingen.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Klik op Algemeen in de linkerkolom.
 4. Klik op Je account beheren en klik vervolgens op Je account deactiveren en volg de instructies om dit te bevestigen.


Permanent verwijderen

 • Je kunt je account niet opnieuw activeren. We wachten een paar dagen met verwijderen nadat het verzoek is ingediend. Een verwijderingsverzoek wordt geannuleerd als je je gedurende deze periode weer aanmeldt bij je Facebook-account. 
 • Het kan tot negentig dagen duren om gegevens die in back-upsystemen zijn opgeslagen, te verwijderen. Je gegevens zijn gedurende deze periode niet toegankelijk op Facebook.
 • Je profiel, foto's, berichten, video's en alles wat je verder nog hebt toegevoegd, worden permanent verwijderd. Je kunt niets meer terughalen van wat je hebt toegevoegd.
 • Je kunt Facebook Messenger niet meer gebruiken.
 • Je kunt Aanmelden via Facebook niet meer gebruiken voor andere apps waarvoor je je hebt aangemeld met je Facebook-account, zoals Spotify of Pinterest. Je moet mogelijk contact opnemen met die apps en websites om je accounts te herstellen.
 • Bepaalde gegevens, zoals door jou verzonden chatberichten naar vrienden, kunnen zij mogelijk nog steeds zien nadat je account is verwijderd. Kopieën van de chatberichten die je hebt gestuurd worden opgeslagen in de Postvakken IN van je vrienden.
 • Sommige gegevens, zoals je chatberichtgeschiedenis, worden niet opgeslagen in je account. Dit betekent dat vrienden nog steeds toegang kunnen hebben tot chatberichten die je hebt verzonden nadat je je account hebt verwijderd.
 • Kopieën van sommige items (zoals logbestanden) blijven mogelijk in onze database staan, maar zijn niet meer gekoppeld aan items die een persoon kunnen identificeren.
Voordat je je account definitief verwijdert, kun je je aanmelden en een kopie van je gegevens downloaden (zoals je foto's en berichten) van Facebook. Als je account is verwijderd, kun je niets meer terughalen van wat je hebt toegevoegd. Om je account permanent te verwijderen:
 1. Klik op  in de rechterbovenhoek van een willekeurige Facebook-pagina.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Klik in de linkerkolom op Je Facebook-gegevens.
 4. Klik op Je account en gegevens verwijderen en klik daarna op Mijn account verwijderen.
 5. Voer je wachtwoord in, klik op Doorgaan en klik vervolgens op Account verwijderen.

Of laat onze i-Finish opzeggendienst voor je Facebook opzeggen of stopzetten.
Opzeggen bij overlijden Facebook Inc.

Opzeggen bij overlijden Facebook Inc.

Herdenkingsstatus
Op Facebook is het mogelijk om een profiel na overlijden een herdenkingsstatus te geven. Naast de naam komt dan de tekst 'Ter nagedachtenis aan' te staan en komt het profiel niet meer voor bij verjaardagsherinneringen of vriendsuggesties. Het account blijft wel bestaan. Zo'n herdenkingsstatus kan worden ingesteld door een contactpersoon die door de oorspronkelijke eigenaar vooraf is geselecteerd. Is er niemand aangwezen, dan kun je dit hier instellen.

Facebookaccount beëindigen 
Beschik je over de gegevens van het account, dan kun je inloggen met de gebruikersnaam (een e-mailadres) en het wachtwoord en kan je het account beëindigen. Zie ook onze info voor het opzeggen van Facebook (bij leven). Weet je geen gebruikersnaam en/of wachtwoord en heeft de overledene gebruik heeft gemaakt van een computer of telefoon om (automatisch) in te loggen op Facebook, dan zou je nog kunnen proberen om op die manier e.e.a. op te zeggen of van daaruit de gebruikersnaam en het wachtwoord te achterhalen. Voor wat betreft een gebruikte computer vind je misschien hier wat mogelijkheden: verloren wachtwoorden terugvinden in je browser

Als ook dat niet werkt en je bent een direct familielid of executeur-testamentair, dan kun je het proces via Facebook zelf in gang zetten via een speciaal verzoekJe kunt bij Facebook ook de inhoud opvragen van het account van een overledene

Let op!
Facebook geeft aan dat ze de verantwoording ten aanzien van de bescherming van de privacy van Facebook-gebruikers zeer serieus neemt. Daarnaast kunnen ze de inhoud van accounts van overleden personen alleen verstrekken als het verzoek hiertoe wordt ingediend door een gemachtigde vertegenwoordiger.
Zo moet je een kopie van een origineel identiteitsbewijs met foto uploaden, daarnaast documenten waarmee 'de wettige connectie met de overledene wordt bevestigd' en een overlijdensakte in het Engels (of een nauwkeurige, beëdigde vertaling).
Zelf geeft Facebook ook aan dat het versturen van een verzoek of het invullen van de vereiste documenten, niet garandeert dat ze je ook de inhoud van het account van de overleden persoon kunnen overhandigen...

Mocht je er niet uitkomen of er tegenop zien om dit allemaal te regelen, dan kunnen wij je natuurlijk altijd proberen te helpen.

Opzeggen binnen enkele minuten? Opzeggen in 3 stappen met i-Finish

mijn.i-finish.nl is de online tool die je helpt met het opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen, contracten, donaties en automatische incasso's. Wij willen je graag helpen om betere ervaringen te hebben met het opzeggen van een abonnement of contract en zonder problemen digitale accounts te beeindigen . 
Het is niet waard om de tijd te verspillen met een zoektocht naar de juiste adresgegevens. Vinden hoe je een opzegging kunt doen en hoe je opzegbrief moet opstellen? 

Gebruik onze opzegservice om alle je abonnementen en lidmaatschappen per direct op te zeggen ZONDER opzegbrief.

i-Finish opzegdienst ziet in hoe lastig het is voor bijvoorbeeld nabestaanden om in een moeilijke tijd een digitale nalatenschap af te handelen. Wij nemen deze zorg graag uit handen. i-Finish helpt online en offline abonnementen, lidmaatschappen, accounts, profielen, klantenkaarten, donaties en nieuwsbrieven op een veilige manier op te zeggen zodat jij daar zo min mogelijk omkijken naar hebt. 

Naar overzicht van bedrijven
opzeggen